« Bike Port

Det känns som landet är delat i två läger. Den ena gruppen anser att elscootern är det bästa som hänt sedan färdigskivat bröd och den andra säger att scootern är livsfarlig. Vem har rätt? För att svara på den frågan får vi backa bandet till när motorcykeln började dyka upp på vägarna. På den tiden fördes nämligen liknande diskussioner. Idag är det inte många som skulle hävda att en motorcykel är livsfarlig, men att det finns förare som är just detta. 

Med tiden utvecklades skyddsutrustning och vi har fått utbildningar hur vi ska köra våra motorcyklar för att det ska vara säkert både för oss MC-förare och andra trafikanter. Med andra ord - elscootern, som du kan läsa mer om på Bästaprodukterna.com test av elscootrar, är i sig inte farlig men de som står på den behöver ha rätt kunskaper. 

Saker att tänka på innan du kör

En elscooter kan bli farlig om du som kör den inte har full koll. Samma sak gäller alla typer av fordon. En bil kan bli monstruöst farlig i händerna på fel person! Det du ska tänka på när du kör elscooter är:

  • Hjulen är små. Minsta sten kan få framhjulet att svänga snabbt.
  • Ha fokus, använd inte mobilen medan du kör.
  • Ha uppsikt, andra trafikanter ser dig som en gångtrafikant.

En annan aspekt är de som slänger scootern på marken. Det kan bli farligt för de som kommer på cykel eller har svårt att se när de är ute och går. Parkera elscootern snyggt och använd den på ett säkert sätt så är den inte farlig!

11 Jul 2022