« Bike Port

Är det så att du tränar en del och har funderat på att börja ta kosttillskott? Det finns idag flera bra tillskott för den som tränar, som är bra för olika saker. Ett populärt kostillskott är det som heter BCAA. Det står för branched chain amino acids, är en grupp av tre viktiga aminosyror som spelar en viktig roll i muskelbyggande och återhämtning. Det ger dig även bättre uthållighet och fokus. De är ofta tillgängliga som kosttillskott och det finns många skäl till varför du ska överväga att ta BCAA. På Fitnessfrank kan du jämföra olika varianter av detta tillskott. 

Flera skäl till att använda BCAA

Det finns som sagt flera skäl att använda dig av BCAA. Det är bra för att ge stöd då du ska bygga muskler.  BCAA hjälper till att bygga upp muskelmassa genom att tillhandahålla kroppen med de byggstenar som behövs för muskelreparation och återbyggande. De kan också hjälpa till att förhindra muskelnedbrytning under intensiv träning.

Sedan är det även bra för återhämtning, då det hjälper till att reglera nivåerna av aminosyrorna i kroppen, vilket kan bidra till att minskad trötthet under träning och främja uthållighet.

BCAA hjälper även till att öka muskelstyrkan och uthålligheten, vilket kan leda till en förbättrad prestation under träning. samt att det även hjälper till att reglera blodsockernivåerna och minskar risken för insulinresistens och typ 2-diabetes.

Du bör använda BCAA före eller under träning om du vill ha mest hjälp med muskelbyggande och återhämtning. Efter träning kan det också vara en bra idé att ta BCAA för att återställa muskelfunktionen och förhindra muskelnedbrytning.

5 Feb 2023