« Bike Port

Den känsla man får av att dra på sig stället, knäppa hjälmen och sedan starta motorcykeln är svår att slå och nu när mars snart slår över till april så är man bra sugen på att komma ut på vägarna igen efter ett långt vinteruppehåll. 

Men det finns tillfällen då jag inte kan eller vill åka mc och då är elcykel ett bra alternativ. Elina elcykel är en klar favorit eftersom den är både stabil och bekväm. Visst, det är en damcykel men spelar det någon roll? Jag skulle nog föredra att kalla dem för Unisex faktiskt för de passar både killar och tjejer.

Finns många varianter

Det jag gillar med Crescent i Stockholm är att det finns så många olika modeller. Man kan välja Elina som jag nämnde ovan, men det finns också offroadmöjligheter eller rena herrcyklar med stång i mitten. Gemensamt för dem är elmotorn som gör cykelfärden både behaglig och snabb.

Tänk på säkerheten

Oavsett om jag sitter på min MC, på en elcykel eller en vanlig gammal hederlig trampcykel så har jag hjälm på mig. Det är jag noga med för jag vill inte bli en siffra i statistiken! Du bör också tänka på att skydda dig och om du kör MC tänk på detta: 

Du har inte samma reaktionsförmåga idag som när du parkerade hojen för vintern! 

Kör några bromstester, kör en bana på parkeringen med koner eller träna på vanlig väg. Men gasa inte på som om du kört mc varje dag för det kan sluta illa! 

28 Mar 2022