« Bike Port

När du ska köpa motorcykel så finns det en del saker att tänka på. Den viktigaste frågan är vad du ska ha den till. Är det en mc du tänker åka med på längre turer i ur och skur så är det inte fel att ha en båge med vindskydd, kåpor och sidoväskor. Är det däremot så att du är nybörjare som vill åka då det är väder för det så finns det andra bra alternativ.

Det är inte ett måste att välja den allra största motorcykeln som ditt mc-kort tillåter, bara för att du får. Det kan vara smartare att en hoj med färre kubik till att börja med.

Vad får det kosta?

En annan mycket viktig fråga är priset och vad det får kosta i övrigt. Du har ju dels inköpspriset för hojen, men sedan är det även försäkring samt underhåll av den. Utöver det så behöver du ha rejäla kläder, som som MC-ställ, ryggskydd och skor och en massa mer. 

Fundera även på om du ska låna pengar för att köpa den, eller om du ska spara pengar till den.

Nytt eller begagnat?

Det är även bra att fundera på om du vill ha en helt ny mc, eller om det räcker med en begagnad. Precis som med allt annat, som bil så finns det så klart både fördelar och nackdelar med båda alternativ. Köpa nytt ger dig rätt stora valmöjligheter samt att du då kan utrusta den som du vill, men priset blir därefter. Fördelen med begagnat är att du kanske inte tappar lika mycket pengar i andrahandsvärde

25 Oct 2020