« Bike Port

Att tvätta bilen, det vet många är ett måste, men det är minst lika viktigt att hålla sin motorcykel ren. Det regelbundet under den tid du kör den, som ofta är från vår fram till höst då det är dags att ställa in den för vintern

När du ska tvätta din motorcykel så går det utmärkt att använda samma produkter som till bilen. Det går alltså att använda dig av bilschampo. Men det finns även särskilda produkter att köpa om du föredrar det.

Avfettning

Det du ska börja med då du ska tvätta din mc, det är avfettningen. Stå inte i direkt solljus då du ska tvätta av den. Spraya på avfettning över hela din båge, alla delar. Motorcykeln bör vara helt torr då du gör det. Låt det verka och sedan är det dags att skölja den. Se till att använda högtryckstvätten som gör att väldigt mycket smuts rinner av. När all smuts runnit av fortsätter du med mikroavfettning. Dun ska börja med att spraya de nedre delarna av motorcykeln och fortsätta uppåt, för att undvika att det rinner. När motorcykeln är infettad låter du den den stå i några minuter innan du fortsätter med högtryckstvätten igen. Spola av hela motorcykeln.

Schampo och torkning

Efter att du har klarat av avfettningen så är det dags att schamponera in den. Ta fram varmt vatten, schampo och ren svamp. En helt ny svamp är att rekommendera, så att det inte finns grus eller annat som kan repa din mc. Doppa svampen ofta i det varma vattnet medan du schamponerar in. Sedan kan du låta den verka en stund, innan du sköljer av. Smörj sedan kedjan. Nu kan du torka din motorcykel, antingen genom att använda tryckluft eller torkar med sämskskinn. Du kan sedan välja att vaxa din motorcykel om du vill.

30 Sep 2020