« Bike Port

Även om du har kört i många år garanterar vi att några av dessa motorcykelfakta fortfarande kan överraska dig!

  1. Den första Harley Davidson-motorcykeln någonsin gick bara 40 km/h. Den hade en encylindrig motor som faktiskt använde en tomatburk som förgasare.
  2. Världens dyraste motorcykel kostar $360 000! Det är Feline One, skapad av Feline Motorcycles. Några av materialen som används för att skapa den är titan, kol och flygaluminium.
  3. Motorcyklar är extremt bränslesnåla. Även om vi alla vet att de är mer bränslesnåla än bilar eller lastbilar, visste du att Verucci Nitro 50 kan gå 172 km på 3,7 liter bensin?
  4. Användning av hjälm auktoriserades efter överste T.E. Lawrences död. Han dödades i en motorcykelolycka efter att han svängde för att undvika två unga pojkar som cyklade.
  5. Motorcyklar har funnits sedan 1800-talet! Edward Butler designade och skapade världens första motorcykel 1884. Den var inte alls lika kraftfull och spännande som motorcyklar är idag, men den skapade branschen vi alla är så investerade i nu.
  6. Den längsta sträckan som någonsin körts på en motorcykel på 24 timmar var 3256,5 km. Matthew McKelvey satte detta Guinness världsrekord 2014 när han åkte i Sydafrika.
  7. Hästar användes som en transportmetod för budbärare under första världskriget men blev snart omkörd av motorcyklar.
27 Jun 2023