« Bike Port

314 öre per kWh stod det på senaste räkningen jag fick och det är inte så kul om man förbrukar i runda slängar 25000 kWh på ett år. Tänk då om det rusar iväg i vinter och landar på det dubbla, tredubbla eller mer? Då kan man hålla sig för skratt det kan jag lova. Där gäller det att planera i god tid. Så jag har varit ute på billigtelavtal.com och jämfört priser för att hitta bästa möjliga. Att ha rörligt när man bor i hus är nog inte längre ett bra alternativ!

Spara el så gott det går

Jag har även kollat på hur jag kan göra för att få ner mina elkostnader och det jag hittat är saker man kan göra hemma. 

  • Häng upp filtar i fönster: Det ska stoppa kallraset och hålla värmen inne vilket gör att man inte behöver ha elementen på lika mycket. 
  • Elda i kaminen: Vi har en sån där mys-kamin. Den kan man elda i max 3-4 timmar och sen måste den vila lika länge. 
  • Sänka värmen: Läste att en enda grad inomhus kan göra tusenlappar på ett år. Så vi ska nog ta och sänka tempen inne i vinter. 

Sen är det klart att man ska försöka ladda bilen när man är på jobbet så mycket som möjligt, man ska inte använda hårfönen och välja bort andra elektriska produkter så långt det är möjligt. Och släcka lampor! Vill man mysa en mörk kväll får det bli med levande ljus istället. 

19 Sep 2022